• Tradičná nepálska masáž

        • Dňa 24.4.2024 sa konala beseda na tému "tradičná nepálska masáž". Zúčastnili sa jej žiaci všetkých štyroch ročníkov odboru masér. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s netradičnými masážami, a rôznymi orientálnymi technikami, ako napr. masáž lomi-lomi, holistická olejová masáž. Masérka Eva Todavčičová žiakom ukázala názorne ukážky a poučné videá zo súťaží ktoré sama absolvovala v ďalekom Nepále. Žiakom sa beseda veľmi páčila a masérka nás srdečne rada privíta v jej salóne. Už sa veľmi tešíme. Ďakujeme za krásnu prednášku.Mgr. Zuzana Balázsová

        • Divadelný zážitok v Spišskej Novej Vsi

        • Dňa 23.4.2024 sa žiaci 1., 2. a 3.ročníka zúčastnili divadelného predstavenia Lá-á-á-ska so známym slovenským hercom Marekom Majeským. Mali sme šťastie, pretože to bola derniéra a pani profesorka Kopecká nám vybavila možnosť odfotiť sa s hercami. Chopili sme sa príležitosti!

        • Regionálne kolo Dlhodobých športových súťaží KSK vo Volejbale dievčat

        • V stredu 17.4.2024 sa odohralo v Rožňave na Obchodnej akadémii Regionálne kolo Dlhodobých športových súťaží KSK vo Volejbale dievčat, kde naše dievčatá postúpili z prvého miesta. Sily si zmerali s domácou OA a Gymnáziami - Javorová a Školská zo Spišskej Novej Vsi.

          Naše dievčatá obsadili skvelé 3.miesto, kde premožiteľov našli v súperkách z oboch tímov zo Spišskej Novej Vsi !!!

          Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a blahoželáme k umiestneniu!!!

        • Striebro-Ezüst

        • 5.4.2024 v Rožňave bolo organizované krajské kolo súťaže v prednese poézie a prózy. Strieborné umiestnenie získali z našej školy žiacky Sofia Hanobiková (II.B) a Réka Szabóová (III.B).

          Gratulujeme.

          A Tompa Mihály Vers- És Prózamondó Verseny járási fordulójára Rozsnyón 2024.4.5-én került sor. A vetélkedőn iskolánk tanulói, Hanobik Zsófia (II.B) és Szabó Réka (III.B) is megmérettettek. Mindketten ezüst sávos besorolásban végeztek. A szép eredményre és az irodalom iránti szeretetükre büszkék vagyunk.

          Gratulálunk!

        • Leška 2024

        • Dňa 4.4.2024 sa konala súťaž LIEČ – ŠPORTUJ – KVÍZUJ (LEŠKA), ktorú organizuje odbor školstva KSK v spolupráci s CVČ v Košiciach a Študentským parlamentom košického kraja (ŠPKK). Pomoc pri organizovaní súťaže poskytla naša žiačka Bianka Cholvadtová. Na súťaži sa aktívne zúčastnili aj naše žiačky a to Tamara Môciková, Vanesa Vojtová, Noémi Mihóková a Sofia Pľutová. Museli zdolať na čas prekážkovú dráhu, poskytnúť prvú pomoc a obhájiť vedomosti o KSK v kvíze. V konečnom hodnotení z 33 škôl skončili na krásnom 13. mieste. Za zodpovednú reprezentáciu školy im ďakujeme!

        • Exkurzia wellness Konský Dvor

        • Dňa 5.3.2024 sa žiaci 3. a 4.ročníka odboru masér zúčastnili na exkurzii vo wellness Konský Dvor v Brzotíne. Počas hodín rekondično-relaxačných cvičení si žiaci vyskúšali rôzne techniky plávania(prsia, kraul), hydrokinezioterapiu - zacvičili vo vode, uvoľnili a zároveň posilnili svalové skupiny. Absolvovali celotelovy perličkový kúpeľ. Nakoniec spojili príjemné s užitočnými (vedomosťami) a prehriali si telo v bylinkovej, parnej a infra saune. Nezabudli si zasúťažiť formou loptovych hier. Tieto hodiny prebiehali v skvelej atmosfére, koniec týždňa nemohol dopadnúť lepšie.

          Zuzana Balázsová

        • Konferencia mládeže v Rožňave

        • Dňa 22.3. (piatok) sa konala Konferencia mládeže v Rožňave. Samozrejme, že na nej nemohli chýbať ani naši študenti a to konkrétne vybrané žiačky 2.A a žiačka 3.C Bianka Cholvadtová, ktorá mala na konferencii prezentáciu. V nej predstavila prácu Rožňavského mládežníckeho parlamentu. Prebiehala diskusia aj o mladých - čo im tu v Rožňave chýba, aké aktivity by privítali, alebo čo sa im tu najviac páči. Konferenciu organizovala Rada Mládeže v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom.

          Bianka Cholvadtová 3.C

        • Návšteva Národného Divadla v Košiciach

        • V rámci projektu Tolerancia ako základ pre budúce povolanie sme mali prvú aktivitu. Tou bola práve návšteva Národného Divadla v Košiciach kde sme mali možnosť si pozrieť predstavenie Doma u Hitlerovcov- historky z kuchyne.Ešte pred predstavením nám pripravil náš kouč aktivity zamerané na spoznávanie histórie Košíc.Na ďalšie aktivity sa už teraz tešíme…

          Bianka Cholvadtová 3.C

        • Deň učiteľov

        • Deň učiteľov sa tento rok na našej škole konal trochu netradične. Naši študenti si vymenili role s učiteľmi a učili za nich. Študenti sa role učiteľov zhostili veľmi dobre a bavilo ich to. Dúfame, že naši super učitelia si počas tohto dňa aspoň trochu oddýchli od učenia. Dokonale sa zhostili úlohy študentov, pretože odplácali to, čo robíme na hodinách my 😉

          Bianka Cholvadtová 3.C

        • Netradičná hodina chémie – Rendhagyó kémia óra

        • Chémia ako predmet z dôvodu svojej náročnosti na učenie stráca svojich priaznivcov. Vždy sa však nájdu fanúšikovia, ktorí vidia čaro tejto vedy. Našu školu navštevuje žiak, ktorý sa rozhodol ukázať túto stránku chémie našim prvákom. Na hodine chémie demonštroval chemické pokusy, ktoré svojím priebehom zaujali „obecenstvo“.

          Dovoľte, aby sa predstavil:

          Volám sa Nicolas Üvegeš, navštevujem III.B triedu. Už v základnej škole som si obľúbil prírodovedné predmety ako biológiu a chémiu. Dlhodobo sa venujem chémii, najmä experimentálnej oblasti, a snažím sa realizovať a pozorovať čoraz viac pokusov. Vždy ma fascinovali chemické reakcie, pri ktorých došlo k farebným zmenám, samovznieteniu, efektívnemu rozkladu alebo zlučovaniu, alebo k vzniku plynu. Myslím si, že každá veda má svoju krásu, a teda aj v chémii sú úžasné veci, ktoré čakajú len na nás, aby sme ich objavili. Viem, že chémia je zložitý predmet, ktorý sa nedá obľúbiť zo dňa na deň, ale chcel som ukázať spolužiakom, že sa oplatí obrátiť pozornosť aj na túto vedu. Dúfam, že som touto prezentáciou inšpiroval žiakov, aby tento úžasný predmet nezanedbávali.

           

          A kémia mint tantárgy igényessége miatt egyre több érdeklődőt veszít. Mindig akad viszont rajongója, aki látja a varázsát. A mi iskolánkat látogatja az a tanuló, aki elhatározta, megmutatja a kémia ezen oldalát elsőseinknek. A kémia órán efektív kísérleteket mutatott be, amelyek felkeltették a „közönség“ érdeklődését.

          Engedjék meg, hogy bemutatkozzon:

          A nevem Üvegeš Nicolas, a III.B osztály tanulója vagyok. Már alapiskolás koromban is szerettem a természettudományi tantárgyakat, mint például a biológiát és a kémiát. A kémiával, azon belül a kísérleti területével már nagyon régóta foglalkozom, és számos kísérletet próbálok végrehajtani és megfigyelni. Mindig is lenyűgöztek azok a kémiai reakciók, amelyek során színváltozásra, öngyulladásra, gázkeletkezésre kerül sor. Szerintem minden tudományágnak megvan a maga szépsége, így a kémiában is vannak csodálatos dolgok, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük azokat. Tudom, hogy a kémia egy bonyolult tantárgy, amit nem lehet  egyik napról a másikra megszeretni, de szerettem volna az iskolatársaimnak megmutatni, hogy megéri a figyelmüket e tantárgy felé is fordítani. Bízom benne, hogy a bemutatóval inspiráltam a diákokat, hogy ne hanyagolják el ezt a csodálatos tantárgyat.

        • Naše dievčatá PRVÉ!!!

        • Dňa 6.3.sa uskutočnil Volejbal dievčat v rámci Dlhodobých sportových súťaží KSK a naše dievčatá to dali na výbornú !!!! Za úžasnú reprezentáciu ďakujeme!!!

          1.miesto: SZŠ - EKI RV
          2.miesto: OA RV
          3.miesto: Gumnázium Gelnica
          4.miesto: Gymnázium RV

        • Tolerancia ako základ pre budúce povolanie PROJEKT: VŠETCI SME ĽUDIA - WE ARE ONLY HUMAN - CSAK EMBEREK VAGYUNK - МИ ВСІ ЛЮДИ

        • Tento projekt realizujeme na našej škole, aby sme podporili myšlienku vzájomného rešpektu a stali všetci viac tolerantní k sebe navzájom. PRETO SME SA ROZHODLI OD MARCA DO JÚNA ZORGANIZOVAŤ NIEKOĽKO AKCIÍ, NA KTORÝCH SA MÔŽEŠ ZÚČASTNIŤ AJ TY! DO TOHO PROJEKTU BUDÚ ZAPOJENÍ ŠTUDENTI STREDNEJ ZDRAVOTÍCKEJ ŠKOLY A GYMNÁZIA V ROŽŇAVE NÁŠ PROJEKT JE PODPORENÝ Z PROSTRIEDKOV EURÓPSKEHO ZBORU SOLIDARITY (PROGRAM EURÓPSKEJ ÚNIE)

           

           

        • Exkurzia v kúpeľoch Číž

        • Dňa 8.3.2024 sa zúčastnili žiaci z učebného odboru sanitár exkurzie v kúpeľnom zariadení v Číži. Exkurziu viedla pani Ďurišková. Na úseku balneológie nás sprevádzala vedúca sestra pani Tkáčová. Nemocnicou FBLR nás previedla vedúca sestra pani Demeová. Žiaci spoznali náplň práce sanitára na jednotlivých zariadenia. Exkurzia bola spojená aj s ochutnávkou jódovej vody z prameňa.

          PhDr. Miriam Fazekasová

        • Úspech v umení

        • Krištófová Vanesa, žiačka II.B triedy sa zapojila do výtvarnej súťaže a dostala uznanie od porotu.

          Gratulujeme jej!

          Elismerő oklevél

          Krištóf Vanesa, II.B osztályos tanuló elismerő oklevélben részesült a XXII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Versenyenre beküldött pályamunkájáért.

          A versenyre Kazinczy Ferencről a magyar nyelvújítóról készített portréval nevezett be, s ért el kiváló eredményt.

          Mgr. Lakatošová Hajnalka

        • Fényév távolság

        • 2024. március 4.-én Kassán, a Thália Színház adott otthont egy mesebeli utazásnak, amelyre az I.B, II.B, III.B osztályok tanulói váltottak jegyet tanáraik kíséretében.

          A padlás című mesemusical megtekintése előtt lehalkítottuk telefonjainkat, kitártuk elménket és szívünket, így mindnyájunk számára bebizonyosodott, hogy: „A legszürkébb hétköznapok is rejtenek csodákat.“

          „Főleg, ha van egy pókhálós, titokzatos padlás, ahol varázslatos, nagy találkozások várnak mindenkire. Annyiféle lény bukkan föl itt. Megnyugvást kereső szellemek, akik már egy örökkévalóság óta a végtelenben bolyonganak. Szeretetre és boldogságra vágyó emberek, akik a világűr és az emberi tudás titkait fürkészik, de a karnyújtásnyira lévő csodákat alig veszik észre. Ez a különös padlás a mesék birodalma. Emlékek, álmok, kalandok keverednek össze. Az elfeledett zugok köde és a csillagok pora is elfér itt. Egy bűneset is lírai történetté szelídülIsmét kiderül, hogy mindenki szeretne egy olyan helyet, ahol otthon érezheti magát, ahol a szeretet és a jóindulat mindig győz. Ha legnagyobb kincseink kerülnek veszélybe, akkor derül csak ki, hogy mit vagyunk hajlandóak föláldozni, mit vagyunk képesek megtenni a többiekért.

          Fontos kérdéseket vet föl a legendás mesemusical. Észrevesszük-e a dolgok igazi arcát? Meg tudunk-e birkózni azzal, amikor a fény és árnyék összemosódik? Tudunk-e választani valódi- és látszatértékek között? Megint bebizonyosodik, hogy egy rozoga padlásról nem mozdulva is be lehet utazni az egész univerzumot. Szédítő időtávlatok tudnak megnyílni a mindennapokban. A szilvásgombócnak szeretetíze van, a szerelemnek világűr zamata, a kozmosz pedig olyan, mint egy kedves, meghitt, ismerős padlás.“

          Mgr. Lakatošová Hajnalka

    zatiaľ žiadne údaje
  • Novinky

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola
      • 0949 654 798 Mgr. Ľuboš Lipták, riaditeľ školy 0903 249 799 PhDr. Oľga Lišuchová, zástupkyňa riaditeľa školy 0903 249 814, 058 / 73 22 339 sekretariát
      • Námestie 1. mája 1 048 01 Rožňava Slovakia
      • 00606812
      • 20 20 941 021
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje