• Stolný tenis, nohejbal a futsal

        • Piatok 24.3.2023 sa niesol športom. Študentky našej školy sa zúčastnili troch športových súťaží žiačok SŠ. Stolný tenis, nohejbal a futsal. Dievčatá podali skvelé výkony a v konečnom hodnotení získali pekné 2.miesta vo všetkých troch športoch.

          Ďakujeme dievčatám za reprezentáciu našej školy.

        • Exkurzia Osvienčim

        • 23. marca vybraní žiaci z prvých, druhých a tretích ročníkov nastúpili ešte pred piatou hodinou rannou do autobusu. Dôvodom bola exkurzia do poľského mestečka Osvienčim, v blízkosti ktorého sa nachádza smutne známy bývalý koncentračný a vyhladzovací tábor z 2. svetovej vojny. Táborom nás previedli sprievodkyne, ktoré nám o tomto hrôzostrašnom mieste porozprávali. Zahynulo tu približne 1,5 milióna nevinných ľudí v plynových komorách, v dôsledku vyhladovania alebo ťažkých prác. Videli sme baraky, v ktorých prežívali v neľudských podmienkach, aj rampu, kde prebiehala „selekcia“. To znamená, že sa tu rozhodovalo o tom, kto ostane žiť a kto zomrie. Dych nám vyrazili osobné veci po mŕtvych väzňoch, ktoré v tábore ostali, aj smutné fotografie detí, ktoré tam tiež trpeli.

          Je to miesto, ktoré by mal aspoň raz za život vidieť každý, aby sa na to, čo sa tu odohralo, nezabudlo a aby sa to už nikdy nezopakovalo. A tiež preto, aby sme si uvedomili, aké šťastie máme. Lebo ako sa vraví v jednej knihe: „Ak dlhší čas prežívame idylu, prestaneme ju vnímať a osud by nám preukázal neoceniteľnú službu, keby nás schmatol za golier a vyhodil dočasne na mráz.“ Takže ak sa nám nabudúce nebude chcieť napríklad ráno vstávať alebo budeme frflať na písomku v škole, zamyslime sa, či je to naozaj také hrozné.

          Za to, že sme mohli získať takúto životnú skúsenosť, sa chceme poďakovať pani profesorke Hajdúovej, ktorá celý zájazd pripravila aj organizačne zabezpečila, a nám stačilo len naskočiť do autobusu a ísť.

          Mgr. L. Fafráková

        • Hodina deťom

        • V utorok 21.3.2023 sa naši žiaci zapojili do verejnej zbierky „hodina deťom“. Organizuje ju Nadácia pre deti Slovenska a je určená na pomoc deťom, ktoré vyrastajú len s jedným rodičom. Zbierka sa realizuje už 24 rokov. Našim žiakom sa podarilo vyzbierať 109,77€. Ďakujeme

        • Knihy sú skvelé

        • Nielenže nám knihy otvárajú bránu k múdrosti a rozširujú naše obzory, robia nás aj lepšími ľuďmi, parádne si pri nich oddýchneme a zlepšujú kvalitu nášho života. 

          Práve knihou sme sa snažili spríjemniť nemocničné chvíle našim pacientom na chirurgickom oddelení, detskom oddelení a v psychiatrickej liečebni v nemocnici sv. Barbory a.s. v Rožňave.

          Vyhlásenou zbierkou kníh na našej škole sa nám podarilo „vyzbierať“ knihy rôznych žánrov a „transportovať“ ich na dané oddelenia. Dúfame, že sme potešili pacientov a skrátili im dlhé nemocničné chvíle.

          Všetkým žiakov, ktorí sa do zbierky zapojili zo srdca ďakujeme.

                                                                                     Tím nadácie Krajší deň, Mgr. Slávka Nemčková

        • Exkurzia v soľnej jaskyni

        • V mesiaci marec, žiaci tretieho a štvrtého ročníka odboru masér navštívili soľnú jaskyňu v Rožňave.

          Liečivé účinky soli sú známe už z dávnej minulosti. V súčasnosti liečbu soľou nazývame „haloterapia“. Pobyt v takejto jaskyni je vraj rovný 3-dňovému pobytu pri mori a vzduch v jaskyni je až 10-násobne čistejší ako bežný vzduch, ktorý dýchame. 

          Atmosféra bola neskutočná – príjemný personál, polohovateľné lehátko, tlmené svetlo, relaxačná hudba a neopísateľne čistý vzduch, ktorý nadchol hneď pri vstupe do soľnej miestnosti, ktorej steny a podlahu tvorí 12 ton himalájskej a parajdskej soli.

          Pobyt v takejto jaskyni pôsobí blahodarne na celý rad dýchacích a kožných ochorení, alergií, pomáha astmatikom, pri ochoreniach kardiovaskulárneho systému ale aj v prevencii.

          Tešíme sa na ďalšie návštevy a Vám ostatným ich takisto vrelo odporúčame. :)

           

          Mgr. Zuzana Balázsová

        • Young4Climate

        • Vážení rodičia, milí študenti,

           

          Súťaž o zelenú stenu pre našu školu začína!

           

          V environmentálnom projekte Young4Climate sme sa zaviazali hrať online hru  o problematike klimatickej krízy. Hra obsahuje rôzne výzvy a úlohy, ktoré pomôžu študentom rozvíjať ich kreativitu, inovatívne a kritické myslenie a pomôže im tak pochopiť prejavy a dôsledky klimatickej krízy a motivovať ich, aby sa zaoberali touto témou.

           

          Ako na to?

          Zaregistrujte sa na stránke https://young4climate.sk/

          Každý užívateľ/hráč sa musí do hry registrovať svojimi prihlasovacími údajmi a registrácia bude následne overená pomocou zadaného telefónneho čísla. Až po úspešnom overení mu bude hra sprístupnená.

           

          Pri registrácii vyberte školu, ktorej dáte hlas hraním online hry. Naša škola sa zapojila do prvého kola súťaže.

          A ide sa hrať!

           

          Hra sa skladá z troch levelov, pričom každý level sa dá odohrať len v určitom časovom intervale.

          • Level 1 – od 13.3.2023 do 2.4.2023,
          • Level 2 – od 3.4.2023 do 23.4.2023,
          • Level 3 – od 24.4.2023 do 14.5.2023.

           

          Hráči odohratím levelov prideľujú jeden hlas škole vopred zvolenej pri registrácii do súťaže.

           

          Ukončenie hlasovania pre určenie výherných škôl v prvom kole súťaže je 14.5.2023.

           

          Prihlasovať sa do online hry bude možné cez: www.young4climate.sk

           

          Všetci hráči zapojení do tejto online hry, ktorí sú zároveň študentami jednej z prihlásených škôl, budú zahrnutí do zlosovania o výhru SMART hodiniek XIAOMI Redmi Watch 2 Lite po každom leveli hry.

           

          Prajeme príjemné „hranie“.

        • Exkurzia v kúpeľoch Štós

        • Dňa 2.3.2023 sa žiaci I.SAN zúčastnili exkurzie v kúpeľoch Štós. Žiaci získali ucelenú predstavu o organizácii a práci v tomto type zdravotníckeho zariadenia. Vedúca sestra nás sprevádzala areálom a odpovedala na otázky žiakov. Celú atmosféru nám spríjemňovalo pekné počasie a krásna príroda v okolí.

          PhDr. Miriam Fazekasová

        • Našla sa náušnička

        • Je uložená u pani profesorky Fafrákovej. Majiteľka sa preukáže párom :)

        • MDŽ s Krajším dňom

        • Medzinárodný deň žien (MDŽ) pripadne každoročne na 8. marca. Je medzinárodne rešpektovaným sviatkom, ktorý zaviedla OSN pre pripomienku štrajku newyorských krajčírok z roku 1908. Ženy vtedy usilovali o kratší pracovný čas, lepšie platy, hlasovacie právo a koniec detskej práce.

          Tohtoročný MDŽ sa konal aj v Nemocnici sv. Barbory a.s. v Rožňave kde si dobrovoľníčky Krajšieho dňa, žiačky IV.A triedy Viktória Roxerová, Agnesa Kárászová a Viktória Sendreiová našli čas a strávili krásne popoludnie „čajíkovaním“ s pacientkami- mamkami, babkami a prababkami. Chodiace ale i imobilné pacientky potešili nielen svojou prítomnosťou, milým slovom, úsmevom a pohladením, ale aj bylinkovými čajmi a pohárom teplého bylinkového čaju. Pacientky im boli vďačné a dúfame, že sa nám podarí túto milú udalosť zopakovať aj na ďalší rok.

                                                                                                                     Mgr. Slavomíra Nemčková

        • Školské kolo súťaže v poskytovaní prvej pomoci

        • Dňa 23.2.2023 sa v priestoroch našej školy uskutočnilo školské kolo v súťaži poskytovania prvej pomoci. Súťažiacimi boli študenti druhého ročníka - II.A, II.B, II.C odboru praktická sestra. Pre súťažiacich boli vytvorené jednotlivé stanovištia, kde študenti preukázali svoje teoretické vedomosti a praktické zručnosti z predmetu Prvá pomoc.

          1. miesto: II. C - Tamara Môciková, Žofia Zalcerová, Viktória Graffová

          2. miesto - II.C - Vanesa Vojtová, Bianka Cholvadtová, Sophia Tóthová

          3. miesto - II.A - Matúš Hric, Alexandra Javorová, Janka Molnárová

          Poďakovanie patrí všetkým ostatným zúčastneným študentpom, ako i figurantom a v neposlednom aj rade všetkým vyučujúcim, ktorí boli zodpovední za hladký a plynulý priebeh súťaže. 

        • Volejbal MIX

        • Dňa 22.2.2023 sa na našej škole odohrali zápasy okresného kola vo volejbale mix stredných škôl. Žiaci našej školy obsadili 2.miesto, prvé miesto nám uniklo o vlások. Víťazovi súťaže blahoželáme.

          Ďakujeme našim žiakom za slušnú reprezentáciu našej školy.

           

          1.miesto:             Gymnázium Rožňava

          2.miesto:             SZŠ-EKI Rožňava

          3.miesto:             Obchodná Akadémia Rožňava

          4.miesto:             SOŠT Rožňava

        • Súťaž v obväzovaní

        • Dňa 20. 2. 2023 sa konal súťaž v obväzovaní pre 1. ročníky v študijnom odbore praktická sestra. Počas tejto súťaže žiaci preukázali svoju šikovnosť v obväzovaní. Porota sledovala: - presnosť a zručnosť v obväzovaní, - dodržanie stanoveného časového limitu, - vedomostnú úroveň súťažiacich, - zásady pri obväzovaní, - estetiku výsledku práce žiakov.

          Žiaci z I.A a I.B triedy súťažili v trojčlenných družstvách. V rámci súťaže na žiakov čakali nasledujúce disciplíny: 1. tajnička zameraná na obväzovú techniku, 2. zručnosť v naložení obväzov na jednotlivé časti tela s využitím rôznych druhov obväzového materiálu, 3.druhy obvinov, 4.práca s elastickým ovínadlom. Na prvom mieste sa umiestnili žiaci I.A triedy:

          Vanesa Karnoltová

          Ivana Szilágyiová

          Patrícia Dorkinová

          Na druhom mieste sa umiestnili žiaci I.A triedy:

          Boglárka Pallai

          Alexandra Lovašová

          Veronika Lázoková

          Na tretom mieste sa umiestnili žiaci I.B triedy:

          Edina Szabóová

          Ivana Farkašová

          Na štvrtom mieste sa umiestnili žiaci I.A triedy:

          Simona Targoszová

          Noémi Mihóková

          Laura Kučeráková

          Blahoželáme im!

        • Zimný deň športu

        • V rámci aktivity „Deň športu - zimný“ sa žiaci našej školy zúčastnili jednej z troch ponúkaných aktivít. Jedna skupina žiakov si vyplnila čas korčuľovaním sa na klzisku, druhá skupina si prešla turistickú trasu na Opičiu skalu v časti nad Rožňava baňou, tretia skupina žiakov si zvolila športové aktivity v telocvični, kde si zasúťažili v rôznych športových disciplínach – stolný tenis, florbal, bedminton.Cieľom tohto športového dňa bolo aktívne a zmysluplné trávenie voľného času, urobiť niečo prospešné pre svoje zdravie, upevňovanie pozitívnej klímy v triede a so spolužiakmi z iných tried, práca a kooperácia v skupine, vzájomná podpora a povzbudzovanie, súťaženie medzi sebou a hlavne pozitívne myslenie, odreagovanie sa od každodenných povinností a aktívna relaxácia.

        • 7. február 2023 - Deň bezpečného internetu

        • S cieľom zvýšiť informovanosť o vznikajúcich online otázkach a urobiť z internetu bezpečnejšie a lepšie miesto pre deti a mladých ľudí sa každoročne oslavuje Deň bezpečnejšieho internetu (Safer Internet Day). Tento rok oslavujeme 7.2.2023 už 20. ročník.

          Mottom tohtoročných osláv je “Spoločne za lepší a bezpečnejší internet”. Má každého povzbudiť, aby sa pripojil k celosvetovej iniciatíve, aby sa akýmkoľvek spôsobom zapojil, a využil tak silu a potenciál internetu zbližovať ľudí pre dobrú myšlienku.

          Cieľom Dňa bezpečného internetu je vytvoriť bezpečnejší a lepší internet, kde každý môže používať technológie zodpovedne, s rešpektom, kriticky a kreatívne.

          Pri tejto príležitosti pozývame žiakov našej školy, aby sa zapojili do výzvy v okrese Rožňava a vyjadrili sa na otázku:

          Čo pre Vás/Teba znamená lepší a bezpečnejší internet?
          Ako si predstavujete online svet, kde sa nemusíte cítiť ničím ohrození? Čo by ste potrebovali zmeniť/pridať/zrušiť, aby bol online svet pre Vás lepším a bezpečnejším miestom?


          Odpovedať na túto otázku môžete ako jednotlivci alebo ako triedy formou umeleckého vyjadrenia:
          1. Komixu v slovenskom alebo anglickom jazyku (veľkosť A4, elektronický alebo ručne kreslený)
          2. Originálnou kresbou alebo posterom (veľkosť A2/A3, ručná kresba/maľba/koláž)
          3. Básňou alebo bájkou (rozsah max. 2 A4)
          4. Krátkym videom alebo foto kolážou (max. 3 minúty)
           

          Každý kto sa zapojí do výzvy dostane odmenu a bude zapojený do súťaže o najlepšie práce, ktoré budú odmenené cenami.

          Svoje práce odovzdajte do 10. 2. 2023 p. uč. Kováčovej.

        • SVETOVÝ DEŇ BOJA PROTI RAKOVINE – 4. FEBRUÁR

        • Aj v tomto školskom roku  sme si pripomenuli: 4. február -  Svetový deň boja proti rakovine. Ide o iniciatívu Medzinárodnej únie proti rakovine (UICC), v rámci ktorej sa môže zjednotiť celý svet, s cieľom zvýšiť povedomie verejnosti o rakovine a upozorniť ich na dôležitosť primárnej či sekundárnej prevencie a zdravého životného štýlu.

          MOTTO v roku 2023:

          “Close the Care Gap” – „Zatvor medzeru v starostlivosti“

           

          Prednášku na tému: „Onkoprevencia ako súčasť zdravého životného štýlu“ nám bola odprednášať Mgr. Silvia Lengová, MPH, z RÚ VZ z Rožňavy:

          -  v pondelok 6.2.2023 pre triedy: I.A, I.B

           - v piatok 10.2.2023 sa zúčastnia tejto prednášky IV.MA trieda.

          Prednáška bola zameraná na tri skríningy:

          - skríning  rakoviny krčka maternice,

          - skríning  rakoviny prsníka,

          -  skríning  rakoviny hrubého čreva a konečníka.

        • Medzinárodný deň spomienky na holokaust

        • Už viac ako osem desaťročí ubehlo od udalostí, ktoré dostali názov holokaust. Hľadanie nepriateľa a rozdúchavanie nenávisti viedli ku genocíde s miliónmi obetí. Nám to nie je ľahostajné, a tak sme sa pripojili k celosvetovej iniciatíve v rámci Medzinárodného dňa spomienky na holokaust odfotením sa s nápisom  #SPOMÍNAME A NEZABÚDAME.

        • KURZ TEJPOVANIA 2022

        • V dňoch 17. a 18. decembra 2022 prebiehal na našej škole kurz tejpovania, zúčastnili sa ho žiaci odboru masér.

           

          V priestoroch odbornej učebne sme sa počas dvoch dní dozvedeli zaujímavosti o podpornej metóde pomocou pružných lepiacich pások. Za pomoci lektorky z masérskej školy ZAMAS sme si osvojili techniku tejpovania tenisového lakťa, karpálneho tunela, ale aj vyvrtnutia členkového či kolenného kĺbu. Nasledujúci deň sme si rozobrali problematiku tejpovania jaziev, a lymfotejpingu. Celý kurz sa niesol v priateľskej atmosfére, doplnený teóriou a zaujímavými praktickými ukážkami.

          Veríme, že takýchto prínosných kurzov bude na našej škole viac.

           

           

          Mgr. Zuzana Balázsová

           

    zatiaľ žiadne údaje
  • Novinky

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola
      • 0949 654 798 Mgr. Ľuboš Lipták, riaditeľ školy 0903 249 799 PhDr. Oľga Lišuchová, zástupkyňa riaditeľa školy 0903 249 814, 058 / 73 22 339 sekretariát
      • Námestie 1. mája 1 048 01 Rožňava Slovakia
      • 00606812
      • 20 20 941 021
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje